Quick Heal Endpoint Security

Quick Heal is een nieuwe securityoplossing op de Nederlandse markt, maar heeft al behoorlijke naam en faam in een van de grootste markten ter wereld: India. Quick Heal Endpoint Security biedt een complete waaier aan beveiligingsoplossingen voor endpoints.

De basis is een centraal, webgebaseerd beheersysteem, van waaruit de IT-manager snel en gemakkelijk endpoints kan managen, security-clients kan uitrollen en updaten en overzicht over de gebruikte middelen kan behouden. De oplossing bestaat uit een flinke hoeveelheid onderdelen die samen zorgen voor een behoorlijk complete bescherming.

Uiteraard aanwezig is een scanmodule, vanuit de beheerconsole kun je devices scannen op de aanwezigheid van virussen en mal- ware. Quick Heal maakt daarbij gebruik van virusdefinities vanuit een centraal geüpdate cloud.

Daarnaast bevat het pakket een webfiltering-module. Daarmee houd je werknemers weg van ongewenste websites. Naast scanning fungeert de oplossing ook als firewall. Deze firewall wordt gecomplementeerd door een IDS/ IPS-module, voor het voorkomen van bijvoorbeeld een DDoS-aanval en andere verdachte netwerkactiviteiten.

In datzelfde straatje zit de ‘Application Control’- module. Hiermee kun je voorkomen dat de werknemer bepaalde software kan gebrui- ken op zijn endpoint. Ook waardevol is ‘Device Control’. Met deze module kan de IT-beheerder regelen of endpoints al dan niet gebruik mogen maken van dvd’s of usb-sticks. Daarbij kun je zelfs instellen dat een usb-stick alleen uit te lezen is op systemen binnen je netwerk. Een krachtige manier om datalekkage tegen te gaan. Waardevol tenslotte is de 'Laptop Tracker', een combinatie van een webdienst en 'lokale' software waarmee je gestolen laptops kunt opsporen.

Prijs: op aanvraag
Info: www.quickheal.com / www.scos.nl (Nederlandse distributeur)

In het kort

+ Uitgebreide beheeropties
+ Zeer complete endpoint security
+ Device Control
+ IDS/IP
+ Webfiltering
+ Bescherming tegen datalekkage

MKB Proof 2013