Quinfox

Tegenwoordig werken we steeds vaker thuis of op locatie. Overal bij je applicaties en documenten kunnen is dan beslist geen overbodige luxe. De oplossing is een online werkplek met daarin al je software en documenten om productief te kunnen zijn, die je vanuit elk device kunt benaderen.

De oplossing is een online werkplek met daarin al je software en documenten om productief te kunnen zijn, die je vanuit elk device kunt benaderen. Quinfox levert zo’n digitale werkplek. Dat doen ze niet ‘erbij’, het is de core focus van het bedrijf. Van zo’n bedrijf verwacht je dan ook een vlekkeloze online desktopomgeving en dito software. Het moet gezegd: de dienst steekt zeer goed in elkaar. Om met Quinfox aan de slag te gaan, hoef je absoluut geen techneut te zijn. Na de automatische installatie van een kleine Citrix-client voor het maken van een veilige verbinding kun je vanuit de browser inloggen in je online werkomgeving. Dat kan met je Mac of Windows-systeem, of met een iPhone, Blackberry of Android-apparaat. Vervolgens kun je kiezen uit een volledige Windows-desktop, met daarin al je applicaties en documenten alsof ze lokaal zouden staan. Ook kun je kiezen om alleen een applicatie te starten, handig als je de complete desktop even niet nodig hebt.

De ervaring is bijna alsof je lokaal werkt, alle door ons geteste kantoorapplicaties als Word, Outlook en Excel werken vlot en zonder hinderlijke ‘lag’. Eventueel kun je de voor de hand liggende software als Office en Acrobat uitbreiden met je bedrijfsspecifeke oplossingen, zoals een crm- of boekhoudpakket. Zo hosten zij ruim 200 bedrijfsspecifieke applicaties voor hun (internationale) klanten. Dankzij de Citrix-technologie verlies je bovendien de connectie met je lokale omgeving niet; zo is printen naar een lokale printer geen probleem. Kom je er even niet uit, dan kun je onbeperkt gebruikmaken van een 24/7-bereikbare servicedesk. Nog een voordeel: je data blijft netjes in Nederland, wat voorkomt dat anderen (Amerikaanse overheid, iemand?) kunnen meelezen.

Prijs: op aanvraag
Info: www.quinfox.com

In het kort:

  • Werkt met alle devices
  • Citrix-technologie
  • Werkt snel
  • Data blijft in Nederland
  • 24/7 servicedesk
  • Bedrijfsspecifieke software mogelijk
  • Lokaal printen mogelijk
  • Vanaf 20 werkplekken
MKB Proof 2014