Raakt Apple zijn topontwerper kwijt?

Niet alleen de positie van topman Steve Jobs bij Apple is onzeker, maar ook die van de belangrijkste ontwerper Jonathan Ive. Waar Jobs misschien te ziek is om terug te keren, zouden verhuisplannen van Ive zijn functioneren in de weg staan.

De topontwerper wil namelijk vanuit Californië terugverhuizen naar Engeland, om daar zijn kinderen op te voeden en af en toe naar het het hoofdkantoor van Apple te forenzen. Het bedrijf zou het hier echter niet mee eens zijn.

Een terugkeer naar Engeland zou met het aflopen van Ive's zogenoemde golden handcuffs-contract eindelijk mogelijk zijn. Pas na afloop van dit contract kan Ive zijn aandelen in Apple ter waarde van 30 miljoen dollar te gelde maken.

'De toekomst van Ive bij Apple is niet zeker, als hij inderdaad besluit om naar Engeland te gaan verhuizen', zo schrijft de Britse krant de Sunday Times bij monde van een vriend van Ive. De ontwerper is sinds 1992 werkzaam bij Apple en is verantwoordelijk voor het design van onder meer de unibody MacBook, de iPod, iPhone en de iPad.