Rabobank voorziet bankpas van NFC

Rabobank gaat in het eerste kwartaal van 2015 beginnen met het uitgeven van bankpassen, voorzien van NFC. Hiermee kunnen klanten die een rekening hebben bij de bank, contactloos betalen. Hiermee volgt de Rabobank de ABN Amro en ING Bank op. Zij geven al enige tijd passen uit met nfc.

Op basis van anonieme bronnen schrijft Telecompaper dat de Rabobank bankpassen met nfc gaat uitgeven, vanaf het eerste kwartaal van 2015. Bankpassen voorzien met nfc stellen gebuikers in staat om contactloze betalingen te doen bij pin-terminals. Dit kan al met sommige smartphones, die ook met nfc werken.

Er is verder geen informatie beschikbaar hoe snel Rabobank de passen wilt vervangen. Als er geen actie komt om je pas te laten vervangen, dan lijkt het logisch dat begin 2020 de overgang afgerond moet zijn; bankpassen hebben een geldigheid van vijf jaar. De anonieme bronnen melden ook dat Rabobank stopt met Minitix en MyOrder cashless betalen, de MyOrder applicatie blijft gewoon beschikbaar. MyOrder, dat de bank in 2012 kocht in een miljoenendeal, stelt je in staat in horeca bestellingen te maken en betalen doormiddel van een app op je telefoon.  De bankpassen met nfc moeten de huidige systemen voor mobiel betalen gaan vervangen binnen Rabobank; mobiel betalen heeft nog altijd geen massapubliek weten te bereiken. 

Rabo Wallet-app.

De bank komt ook met een eigen app: de Rabo Wallet. Vanaf maandag kunnen een selecte aantal gebruikers met een Galaxy Note 3 en Galaxy S4 alvast de applicatie proberen. Als de test slaagt, dan zal de bank de app beschikbaar gaan stellen aan alle klanten.

Rectificatie MyOrder app.