Rackspace lanceert Cloud 2.0 voor iPhone en iPad

Rackspace heeft vandaag de nieuwe versie uitgebracht van hun cloudbeheerder voor de iPhone en iPad. Met Cloud 2.0 kun je je eigen Rackspace-cloud beheren en Openstack-clouds aanpassen.

Rackspace Cloud 2.0 geeft je snelle toegang tot Rackspace Cloud-servers en cloud-bestanden en ondersteunt diverse Rackspace cloud-accounts, waaronder die in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Cloud 2.0 biedt integratie met het Chef-framework, wat helpt bij het automatiseren van processen. Volgens Rackspace bespaart dat systeembeheerders 'zee├źn van tijd'.

Ten opzichte van de eerste versie zijn er snelheidsverbeteringen doorgevoerd. Ook kun je de app nu op slot zetten met een wachtwoord en kun je direct vanuit de app cloudservers verwijderen, toevoegen en hernoemen. Een volledige lijst met nieuwe functies vind je in de App Store.

De app is volledig compatibel met iOS 4.3 en kan audio- en videobestanden direct vanuit de cloud afspelen op Apple TV.

"Deze nieuwe app is weer een perfect voorbeeld van hoe wij onze 'Fanatical Support' inzetten om de cloud eenvoudiger en mobieler maken voor onze klanten", aldus Mike Mayo, mobile application developer van de Rackspace Cloud.

Cloud 2.0 is gratis te downloaden via de App Store.