Razer Nabu vanaf 2 december verkrijgbaar in Noord-Amerika

De Nabu Armband van Razer komt op 2 december uit in Noord-Amerika. De 'smart band', zoals Razer het apparaat noemt, heeft de mogelijkheid om bio data bij te houden voor fitness producten en kan ook notificaties laten zien via twee kleine OLED displays.

Eerder zei Min-Liang Tan, de CEO van Razer: 'Het is geen smartwatch en ook geen fitnessband. Het is wat we een 'smart band' noemen.' De Razer Nabu heeft een klein, vierkant 32-pixel scherm dat notificaties laat zien en een groter paneel van 128x32 pixels dat smsjes, e-mails en andere persoonlijke gegevens. De batterij gaat vijf tot zeven dagen mee en het apparaat is IP54 water resistant.

Gebruik

Razer hoopt dat het tweede scherm gebruikt gaat worden als een soort privacy scherm, waardoor andere mensen je berichten niet meer kunnen lezen door even naar je pols te kijken. De smart band kan ook de locatie en hoogte van de gebruiker meten, net als hoeveel stappen hij heeft gelopen en hoeveel slaap hij heeft gehad. Het apparaat werkt met iPhones 5 en nieuwere versies, en met Android 4.3+.

In Noord-Amerika is de Razer Nabu vanaf 2 december te koop voor honderd dollar. Of en wanneer de smart band ook naar Nederland komt is niet bekend.