Recept voor niet-saaie presentaties

De Amerikaan Cliff Atkinson puzzelde vijf jaar lang op een fundamenteel probleem van miljoenen kantoormensen: hoe maak ik een PowerPoint-presentatie die de aandacht weet vast te houden? Atkinson heeft een werkend 'recept' beschikbaar.

Cliff Atkinson werd ingeschakeld om een betoog voor een rechtbank te ondersteunen met beelden en informatie. De Amerikaan ging te werk als filmscenaristen die een pakkend verhaal willen vertellen.

Atkinson maakte van zijn PowerPointpresentatie, met honderden feiten uit de rechtzaak, een spannend opgebouwd verhaal met een begin, een middenstuk en een climax aan het einde. Het aantal beelden en beeldwisselingen was hoog; sommige slides werden al na een seconde gewisseld, op vrijwel geen enkele slide was tekst te lezen en de beelden vielen perfect samen met de uitgesproken argumenten. Geen enkel stukje informatie werd herhaald.

Zo wist hij in 253 slides 253 miljoen dollar toegewezen te krijgen aan de claimende partij. Inderdaad: dat is 1 miljoen dollar per slide.

Inmiddels is Atkinson als PowerPoint-goeroe aan de slag bij andere rechtzaken.

Bron: Telegraaf: 'PowerPoint niet saai, maar wervelend'