Recordaantal bezoekers op Mobile World Congress

De afgelopen editie van het Mobile World Congress in Barcelona heeft een recordaantal bezoekers getrokken, zo meldt de organisator GSM Association. De beurs trok meer dan 60.000 bezoekers, een groei van 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de GSM Association waren op het afgelopen Mobile World Congress bijna 1400 bedrijven met een stand vertegenwoordigd en waren er verslaggevers van meer dan 2900 media aanwezig. Daarnaast trok de beurs officiƫle regeringsvertegenwoordigers van 131 landen.

Het Mobile World Congress bevestigd met deze cijfers zijn positie als een van de grootste en belangrijkste telecombeurzen ter wereld. Volgend jaar vindt het evenement wederom plaats in Barcelona, de vijf jaar daarop volgt een andere stad.

De GSM Association meldt verder dat het tijdstip voor het volgende Mobile World Congress later zal zijn dan gewoonlijk, namelijk van 27 februari tot en met 1 maart 2012. In het verleden viel de beurs namelijk geregeld samen met het Chinees Nieuwjaar, tot ongenoegen van Chinese bezoekers en standhouders.