Recordresultaten voor Apple

Apple heeft de cijfers voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2015 bekendgemaakt en deze zijn indrukwekkend. De uitstekende verkoopcijfers zijn vooral te danken aan verkoop van de iPhone en Mac.

De resultaten van het eerste kwartaal, wat afliep op 27 december 2014, liggen hoger dan hetzelfde kwartaal in 2013. In 2013 bedroeg deze 57,6 miljard dollar, wat in 2014 steeg naar 74,6 miljard dollar. 'De uitzonderlijke resultaten hebben geresulteerd in een 48 procent hogere winst per aandeel voor het afgelopen jaar en maar liefst 33,7 miljard dollar aan liquide middelen uit bedrijfsactiviteiten gedurende het kwartaal, een absoluut record,' zegt Luca Maestri, CFO bij Apple.

Record

De nettowinst van Apple bedroeg dit kwartaal 18 miljard dollar. De uitstekende cijfers zijn mede te danken aan de verkoop van 74,5 miljoen verkochte iPhones, een record. Dat terwijl Apple tijdens de introductie van de iPhone 6 ook de nodige kritiek kreeg. Zo zou het bedrijf niet meer die innovatie brengen die je verwacht van Apple. Of het bedrijf wel of niet innovatief is, lijkt de consument in ieder geval weinig te schelen, wat leidt tot uitstekende resultaten als deze.