Reisorganisaties verenigen zich tegen Google

Verschillende online reisorganisaties hebben een front gevormd tegen Google. Ze willen voorkomen dat de zoekgigant het bedrijf ITA Software overneemt, waarmee de invloed van Google op de reisbranche onevenredig groot zou worden.

De reisorganisaties Expedia, Kayak.com, Sabre Holdings en Farelogix hebben zich verenigd onder de naam FairSearch.org om het Amerikaanse ministerie van Justitie over te halen om de overname te blokkeren, zo meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Ook gaan de organisaties lobbyen in Washington om leden van het Amerikaans Congres te overtuigen dat de overname Google te veel macht zal geven. ITA Software is de belangrijkste leverancier van vluchtdata via internet.

Google zegt dat het ITA Software wil overnemen om gebruikers van de zoekmachine relevante informatie te geven wanneer gezocht wordt naar vluchtdata. De reisorganisaties zijn echter bang dat Google door de overname de reisbranche te veel naar eigen goeddunken kan sturen.

Microsoft heeft inmiddels zijn steun uitgesproken voor FairSearch.org. Bing, de zoekmachine van Microsoft, is namelijk afhankelijk van de data van ITA Software voor het leveren van reisinformatie.