Resultaten nationale big dataonderzoek bekendgemaakt

In september vond het eerste nationale onderzoek naar big data plaats in Nederland. De resultaten zijn inmiddels binnen en laten zien dat er nog flink winst te behalen valt voor organisaties om waardevolle informatie uit beschikbare data te halen.

Het onderzoek is een initiatief van data-consultancybureau GoDataDriven en de Big Data Expo. In het onderzoek werd onder meer ingegaan op de rol van big data binnen organisaties, privacy en ethiek in het omgaan met dataverzamelingen en de waarde van data als valuta voor de toekomst.

Winst

Volgens het onderzoek zijn gebruikte datatoepassingen binnen organisaties op dit moment vooral gericht op analyse en niet op voorspellingen. Bovendien komt de data uit voor de hand liggende bronnen, zoals crm-systemen en marketingdata, terwijl rijkere bronnen die uit tekst, beeld en geluid bestaan niet worden aangeboord.


Bron: GoDataDriven

Draagvlak

Vooral belangrijk binnen organisaties die aan de slag willen gaan met data is het draagvlak vanuit organisaties. Zij moeten investeren in de juiste mensen voor onderzoek binnen datasets en hiervoor ook budget vrijmaken.

Big Data Survey

Aan het onderzoek hebben bijna tweehonderd organisaties deelgenomen. De resultaten zijn vervolgens verwerkt in een rapport wat hier op te vragen is.

Resultaten nationale big dataonderzoek bekendgemaakt
Bedrijven laten nog teveel kansen liggen op het gebied van big data.