Review: Yoursafetynet Pro

Beheer van op internet aangesloten devices binnen je onderneming is er de afgelopen jaren niet makkelijker op geworden. In de huidige maatschappij, waar alles en iedereen constant met internet verbonden is, kun je niet klakkeloos de verbinding dichtgooien en heb je te maken met ingewikkelde privacywetgeving. Medewerkers gebruiken het web voor van alles, niet alleen de zaken waarvan je wilt dat ze er mee bezig zijn. Ze zitten ook op Facebook, kijken in de privémail of zoeken een product uit dat ze willen bestellen. Verbieden kan niet, maar reguleren is ingewikkeld. Toch?

Yoursafetynet wil verbieden vervangen door reguleren en arbeidsconflicten voorkomen door het maken van heldere afspraken met iedereen die gebruik maakt van jouw bedrijfsverbinding. Zonder dat je er uren werk aan hebt, speciale, kostbare cursussen moet volgen of een it-expert en een legertje juristen in dienst moet nemen. Yoursafetynet maakt het je gemakkelijk om je ict-beleid uit te rollen zorgt tegelijkertijd dat je het beheer van je internetfilter zelf uit kunt voeren. Vanuit een overzichtelijke cloud-interface kun je precies zien wat er zoal gebeurt op je internetverbinding en (geanonimiseerde) data per gebruiker bekijken. Op die manier heb je snel overzicht over wat er aan onwenselijk verkeer plaatsvindt.

Maak afspraken

De verbinding zomaar dichtgooien als een werknemer even op zijn privé-Facebook zit, is echter niet meer van deze tijd. Toch ben je als werkgever aansprakelijk mochten er zaken gebeuren op jouw internetverbinding die niet door de beugel kunnen. Om conflicten hierover te vermijden is het slimmer om duidelijke afspraken met je werknemers te maken en Yoursafetynet helpt daarbij. Je kunt kant-en-klare contracten uit het systeem laten rollen voor niet alleen je medewerkers, maar ook gastaccounts, waarin duidelijke afspraken worden uiteengezet over internetgebruik, privacy en eventuele sancties.

Wetgeving

Ook kan het systeem flowcharts en richtlijnen produceren waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het beste je ict-beleid kunt implementeren. Met een druk op de knop vraag je een juridische audit aan, waarmee je een verklaring van overeenstemming kunt ontvangen waarin valt te lezen dat alle ict-implementaties voldoen aan de wet privacy en de wet bescherming persoonsgegevens en je dus nooit voor verrassingen komt te staan. Een unieke functie, waarmee je volledig aan de Nederlandse wetgeving voldoet.

Zo zijn de spelregels voor iedereen duidelijk en worden misverstanden voorkomen. Het is echter niet slim om zaken zomaar te verbieden, jouw werknemers stellen de mogelijkheid internet voor privédoeleinden te gebruiken op prijs. Vaak is het slimmer om dit gebruik te beperken tot een vast aantal minuten per dag of vooraf bepaald tijdvak. Binnen de webinterface van Yoursafetynet is dit gemakkelijk in te stellen. Je kunt kiezen uit vooraf ingestelde filters, of deze bewerken om handmatig diensten te blokkeren. Vervolgens stel je op een overzichtelijke tijdsbalk periodes of een tijdsduur in waarbinnen deze websites of online diensten wel mogen worden bezocht, waarna de cloudsoftware de rest doet. Zo sta je je medewerkers bijvoorbeeld makkelijk toe een uur per dag gebruik te maken van Facebook, waarna de site wordt gefilterd.

Conclusie

Yoursafetynet is veel meer dan een oplossing om internetverkeer te filteren. De software helpt je met het uitrollen en implementeren van je ict-beleid voor allerlei soorten bedrijven en instellingen. De interface is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Hierdoor is het niet langer nodig om derde partijen in te schakelen om zeker te weten dat jouw ict-beleid aan alle privacywetgeving voldoet en kan je zelf alle filters simpel beheren. Zo zijn je werknemers productiever en tevredener.

Yoursafetynet Pro
[block] [par] [bold]Cijfer: [/bold]8.5 [/par] [par][bold]Prijs: [/bold]vanaf 2.08 euro per gebruiker per maand vanaf honderd gebruikers[/par] [par][bold]Info: [/bold][url link="http://www.yoursafetynet.com/page/yoursafetynet-pro/"]www.yoursafetynet.com[/url][/par] [/block]