Revolutionaire zoekmachine voor de desktop

Copernic Desktop Search en Google Desktop Search zijn handige zoektools voor de harde schijf. Dankzij de index die ze aanmaken, kun je razendsnel zoeken in je mail en documenten. De zoektool X1 zoekt waarschijnlijk ng beter dankzij een extra slimme interface.

Enkele WINMAG-redacteuren gebruiken al enige jaren Google Desktop Search, die zich integreert in je webbrowser. Het nadeel is de weergave van zoekresultaten; alle 'desktop hits' staan gewoon onder elkaar in de browser. Desktop-zoeker Copernic werkt met een apart Windows-programma en presenteert de zoekresultaten beter. Zowel de Google-oplossing als die van Copernic kunnen gratis worden gedownload.

X1 Enterprise Client
Ook gratis is de nieuwe zoektool X1 Enterprise Client. Dit programma is waarschijnlijk nog beter dan de tool van Copernic en Google. Vooral de interface is revolutionair. Terwijl je de zoekterm intypt, zie je dynamisch het aantal 'hits' afnemen. Vergelijk het met het invoeren van een stad of straatnaam in een moderne gps-navigator. Je typt Amst en de navigator stelt al Amsterdam voor. Het scheelt weer wat seconden. En als je niet zeker weet hoe je een zoekterm schrijft, krijg je toch al suggesties.
Het zoekscherm is extra handig ingedeeld: de live zoekresultaten worden (optioneel) direct ook in categorien ingedeeld: e-mail, contactgegevens, kantoordocumenten, et cetera. In n oogopslag zie je in welke mailtjes en welke documenten jouw zoekwoord voorkomt.

370 verschillende bestandstypen
Net als bij Google en Copernic kun je aangeven welke mappen X1 op je systeem moet indexeren. Ook is het indexbestand in grootte te begrenzen.
X1 ondersteunt maar liefst 370 verschillende bestandstypen, zoals pdf, Excel-spreadsheets, en PowerPoint-presentaties. Ook de gegevens van de populaire e-mailprogramma's, zoals Outlook, Outlook Express en Thunderbird, worden in de index betrokken. Van Outlook ook alle agenda-items.
Naast de gratis versie voor desktops, verkoopt X1 ook een commercile versie voor bedrijfsnetwerken.

Download en info: www.x1.com
Korte videopresentatie van X1: http://www.x1.com/products/platform_tour.html