Rich Charts spreken boekdelen

Het valt tegenwoordig niet meer mee een presentatie te geven en je toehoorders een beetje bij de les te houden. Maar als een plaatje meer zegt dan duizend woorden, dan spreken de Rich Charts van Blue Pacific Software boekdelen. Niet alleen in presentaties, maar ook op webpagina's op internet- en intranetsites.

Onder het motto dat een plaatje meer zegt dan duizend woorden zijn we in de afgelopen jaren bijna murw gepresenteerd. Wisten PowerPoint-gebruikers in de begindagen hun publiek nog wel te boeien met onderscheidende presentaties, inmiddels is dat pakket zozeer gemeengoed geworden dat elke presentatie als twee druppels water lijkt op de tientallen, zo niet honderden andere presentaties die we in het verleden al gezien hebben. Kortom, het valt niet meer mee een presentatie te geven en je toehoorders een beetje bij de les te houden.
Maar als een plaatje meer zegt dan duizend woorden, dan moeten de Rich Charts van Blue Pacific Software boekdelen spreken. Rich Chart Builder is een Windows-applicatie(zie afb.1) waarmee je heel gemakkelijk en snel professioneel ogende grafieken produceert (zie afb.2a)(zie afb.2b). In een spreekwoordelijke handomdraai verander je kleurenschema's en grafieksoort, voeg je 3D-effecten en schaduwen toe, gebruik je animatietechnieken om de grafiek op te bouwen, of maak je gewoon een degelijk, ouderwets staafdiagram zonder fratsen, want dat kan natuurlijk ook altijd nog.