Ricoh introduceert lijn van 'gelprinters'

Na de naaldenprinter, de inkjetprinter, de printer met lasertechnologie en die met solid ink (Xerox), ontwikkelde Ricoh een vijfde printertechnologie: de gelprinter. De producent lanceert verschillende gelprinters op de Nederlandse markt.

Enkele kenmerkende eigenschappen

Kleurendeeltjes gelatineren & drogen onmiddellijk
Bestand tegen water & licht
Egale & heldere kleuren
Snel printen in kleur en zwart-wit
Extra brede printkoppen
Automatisch dubbelzijdig printen op hoge snelheid
Gemakkelijk papier bijvullen aan de voorzijde
Geen onderhoudskit
4 aparte cartridges
Duur speciaal papier is niet nodig
Speciale afdrukmodus: kleuren tegen dezelfde kosten als zwart-wit
Hoge resolutie: tot 3.600 x 1.200 dpi
Betrouwbaar en geavanceerd papiertransportsysteem

Bron: www.gelsprinter.nl

De geltechnologie combineert volgens Ricoh de voordelen van de inkjet- en de laserprinter. De printer kan kleine volumes kantoordocumenten in kleur afdrukken, tegen een gunstige prijs per pagina.

Stroperige vloeistof
De 'Liquid Gel' (tm) is een zeer stroperige vloeistof met een snelle verdamping waardoor de gel (direct) droogt bij contact met het papier. Dit produceert heldere en droge afdrukken op normale papiersoorten, ook dubbelzijdig, ideaal voor het afdrukken van kantoordocumenten. De op laserprinter gente papierdoorvoer en brede printkop maken hem net zo snel als laserprinters.

GelSprinter
De gelprinters zullen op de Nederlandse markt komen onder de naam GelSprinter (de gelprinter is snel dus vandaar de extra 's'), maar de technologie wordt ook toegepast in multifunctionals voor lagere printvolumes. Van dit type is in Nederland al de AficioTM MP C1500SP beschikbaar, volgens Ricoh, "een volwaardige kleurenmultifunctional met een lage aanschafprijs en lage operationele kosten."

Info: www.gelsprinter.nl