Ricoh UC System P3500 wint iF Design Award

Aan diversiteit in het portfolio bij Ricoh geen gebrek: imaging, print- en documentoplossingen, en it-services. Binnen dit portfolio vind je ook de P3500, een systeem voor remote video conferencing. Dit uc-systeem heeft een prestigieuze iF Design Award 2015 gewonnen.

De iF Design Award wordt sinds 1953 uitgegeven en geldt als kwaliteitszegel voor design. Winnaars worden gezien als vooroplopend in design en hierom ook internationaal gerespecteerd. Dit jaar werden in totaal 1629 producten uit een totaal 4783 geselecteerd binnen vijf categorieën: 'Product', 'Communication', 'Packaging', 'Interior Architecture' en 'Professional Concept'. Het P3500-systeem van Ricoh is verkozen tot één van de winnaars.

Ricoh UC System P3500

Het systeem van Ricoh is een dedicated video conferencingsysteem met als achterliggende idee: 'communicatie en samenwerking, overal, altijd, door iedereen, met iedereen'. Hierover is niets teveel gezegd, want hier op de redactie hebben wij ook het systeem getest. De kwaliteit van conferencing is erg goed, terwijl het systeem zichzelf gemakkelijk snel en intuïtief laat bedienen. Interessant is de flexibiliteit van het systeem. Naast dat de P3500 in elke organisatie binnen elke communicatie-infrastructuur past, is de vormgeving zo dat deze mobiel en dus gemakkelijk mee te nemen is. 

Ricoh: P3500

Awards

Ricoh is overigens niet onbekend met het winnen van de prestigieuze award. Vorig jaar bijvoorbeeld won het bedrijf een award voor de RICOH Pro 8120S printer, de GR digitale compact camera en RICOH THETA Fully Spherical Camera. Het bedrijf houdt er dan ook een duidelijke visie over design op na, die duidelijk resoneert met de jury van de iF Design Award 2015.