RIM brengt BlackBerry Mobile Fusion uit, beheeroplossing voor mobiele platformen

Research in Motion (RIM) introduceert met BlackBerry Mobile Fusion een beheeroplossing voor smartphones en tablets. Naast de eigen producten zoals de BlackBerry-toestellen en de PlayBook ondersteunt de dienst ook Android- en iOS-toestellen.

BlackBerry Mobile Fusion bevat de belangrijkste functies en beveiligingsstructuur van BlackBerry Enterprise Server (versie 5.0.3). Ook gebruikt de software een veilige single outbound security connection (256-bit AES encrypted BlackBerry VPN) voor de verbinding.

Met de software is het mogelijk IT policies op te leggen en kun je applicaties en softwaretoepassingen voor BlackBerry-toestellen en PlayBook ’s vanaf afstand installeren en verwijderen. Dit geldt volgens RIM ook voor toekomstige BlackBerry 10-toestellen.

Ook voor Android en iOS biedt Mobile Fusion verschillende beheermogelijkheden. Zo is er ondersteuning voor meerdere toestellen per gebruiker, uitgebreide beveiliging en het beheren van applicaties en software. Wel moet hiervoor de bijbehorende app op de apparaten geïnstalleerd zijn.
RIM wil met Mobile Fusion inspringen op de Bring Your Own Device (BYOD)-trend. Doordat werknemers steeds vaker hun eigen toestel op de werkvloer willen gebruiken lopen bedrijven tegen veiligheidsrisico’s aan. Een beheertool voor alle populaire mobiele platformen moet dan uitkomst bieden.

De prijs van BlackBerry Mobile Fusion is afhankelijk van het aantal beheerde toestellen. Bij Client access licenses (CAL’s) begint dit bij 75 euro per gebruiker of 3 euro per gebruiker per maand (jaarlijks gefactureerd). Daarnaast zijn er ook volumekortingen verkrijgbaar. Via de website van RIM kun je een gratis proefversie voor 60 dagen downloaden.

RIM brengt BlackBerry Mobile Fusion uit, beheeroplossing voor mobiele platformen
Research in Motion (RIM) introduceert met BlackBerry Mobile Fusion een beheeroplossing voor smartphones en tablets.