RIM maakt Enterprise Solution multiplatform

Research In Motion (RIM) heeft aangekondigd hun Enterprise Solution beschikbaar te maken voor de platformen Android en iOS. Voorheen konden alleen hun eigen toestellen hiervan gebruikmaken.

Met deze software is het mogelijk om verschillende toestellen op afstand te beheren en te beveiligen. Zo kan een systeembeheerder telefoons uitschakelen of wissen. Ook het wijzigen van wachtwoorden en het updaten van software behoort tot de mogelijkheden.  

Vooral overheidsinstellingen en grote bedrijven maken hier vaak gebruik van. Nu RIM heeft verklaard ook Android en iOS te ondersteunen, kan een systeembeheerder met dezelfde software toestellen met verschillende besturingssystemen beheren. Je kunt dan als organisatie je medewerkers met verschillende toestellen laten werken.

Enterprise Solution was voorheen een unieke functie van de BlackBerry-toestellen. Om zichzelf niet in de vingers te snijden zullen er een aantal functies exclusief blijven voor RIM's eigen telefoons. Zo is er de Balance-functie die het mogelijk maakt te wisselen tussen zakelijk- en privégebruik van het toestel. Volgens het persbericht zal Enterprise Solution later dit jaar beschikbaar komen voor Android en iOS.