Route 66 Mobile 6 op Sony Ericsson P910(i)

Specifiek voor de Sony Ericsson 910(i) smartphone levert Route 66 al enige tijd een navigatiepakket dat gebruik kan maken van het touch screen van de telefoon. Is dit de eerste telefoonnavigatieoplossing die makkelijk te bedienen is? Een test.

Sterk punt van de Route 66-kit is de eenvoudige installatie op de telefoon. Je stopt de Memory-stick van 128 MB in je mobiel. Met een sms-je activeer je de software en klaar ben je. De Route 66-software maakt, net als de bekende Navigon-software, gebruik van Navteq-kaarten.
De kit voorziet je van alle benodigdheden om in de auto te kunnen navigeren. Uit de doos komen een Sirf II Bluetooth-gps met autolaadkabel en een universele houder. Let wel: de nieuwste gps-muizen hebben een Sirf III-chipset en hebben een betere ontvangst van satellietsignalen.

Verkeersinformatie
Route 66 maakt gebruik van de mogelijkheid om actuele verkeersinformatie via gprs binnen te halen. Afgezien van het dataverkeer worden daarvoor geen kosten in rekening gebracht. Dit in tegenstelling tot TomTom (Mobile), waarvoor een abonnement nodig is.
Invoeren van een route gaat gemakkelijk. Het programma maakt gebruik van Fuzzy Logic. Dit betekent dat een onvolledig adres toch wordt herkend. Het programma valt niet over een punt, komma of een halve plaatsnaam. Het leest de informatie en gaat er zelf mee aan de slag. 'ams rai' geeft het programma voldoende informatie om naar het Rai-congres centrum in Amsterdam te gaan.
Het navigeren naar contactpersonen uit Outlook gaat zo ook erg gemakkelijk. Ook wanneer niet alle adresgegevens consequent zijn ingevoerd.