Router van Starry lost zelf problemen op

De Amerikaanse startup Starry heeft een slimme router gepresenteerd die zelf verbindingsproblemen kan oplossen, de Router Starry Station.

Router niet meer herstarten

De nieuwe router van Starry is een mooi vormgegeven, driehoekig apparaat. Het apparaat heeft een touchscreen met daarop informatie over de verbonden apparaten, de sterkte van de internetverbinding en opties voor parental controls. De router geeft volgens Starry aan wanneer er problemen zijn met de verbinding van een bepaald apparaat. De router kan zelf problemen oplossen en een restart is daarom feitelijk niet meer nodig.

Met een nabijheidssensor toont de router informatie afhankelijk van hoe ver de gebruiker van het apparaat af staat. Als de gebruiker dichterbij komt wordt elk verbonden apparaat als gekleurde cirkel getoond. Als de gebruiker op leesafstand van de router staat, wordt zelfs het wachtwoord getoond. Dit is dus niet een router die in een stoffige meterkast staat, maar één die je mooi op een meubel in de woonkamer tentoon stelt en eigenlijk vraagt om interactie.

De Router Starry Station gaat 349 dollar kosten en is vanaf maart leverbaar.

Starry Router WiFi hub

De startup komt ook met een wifi-hub waarmee een volledig draadloze breedbandinternetdienst wordt aangeboden. De draadloze verbinding wordt volgens Starry net zo snel als huidige bedrade gigabit-verbindingen. De dienst wordt later dit jaar in Boston uitgerold voor een nog onbekende prijs. Starry zegt in ieder geval geen datalimiet te hanteren en geen abonnementen af te sluiten.

Opmerkelijk detail van dit bedrijf is dat het dezelfde mensen zijn die Aereo hebben opgericht. Dat bedrijf maakte voor de Amerikaanse markt antennes waardoor mensen online naar kabel-tv konden kijken, ze gebruikten echter onrechtmatig kanalen van het radiospectrum en dat zorgde voor heel wat juridische problemen

Router van Starry lost zelf problemen op
De Amerikaanse startup Starry heeft een slimme router gepresenteerd die zelf verbindingsproblemen oplost.