Rss-nieuws via screensaver

Het Limburgse bedrijf Netpresenter levert sinds jaar en dag 'lichtkrantsoftware' om informatie via de screensaverfunctie van Windows onder medewerkers te verspreiden. Nieuw is de optie om rss-webnieuwskanalen op deze manier te ontsluiten.

Zo ontstaat een heel nieuwe vorm van 'narrowcasting'. Grote bedrijven hebben al enkele jaren grote platte schermen in hun recepties hangen met eigen bedrijfsnieuws.

Rss-kanaal maken
Met de nieuwe Netpresenter Newsfeed Server ontstaat een variant op deze vorm van narrowcasting. Naar gasten toe, maar vooral ook naar de eigen

Over Netpresenter

Netpresenter is een Nederlandse softwareontwikkelaar van complete communicatieoplossingen op XML-basis, zoals screensaver berichtensystemen, calamiteiten alarmeringssoftware en narrowcasting oplossingen. Netpresenter telt inmiddels ca. een miljoen gebruikers bij o.a. Sony, Nokia, Jaguar, Schiphol Amsterdam Airport, Volkswagen, Ford, Pratt & Whitney, Unilever, US Navy, Politie en diverse overheden wereldwijd. Netpresenter heeft kantoren te Maastricht (hoofdvestiging), New York, Londen en Aken.

Info: www.netpresenter.com

medewerkers van een bedrijf. Het is erg eenvoudig om een website of (publieke) intranet-site in een rss-kanaal te veranderen (zie elders op onze site onze uitleg en workshop). Als dat specifieke (rss) webnieuws vervolgens automatisch bij de (juiste) collega's wordt afgeleverd (via de screensaver), is dat zeker een uitkomst. Denk aan actuele berichten vanaf het intranet, of vanaf het internet (bijvoorbeeld bepaalde beurskoersen of weersvoorspellingen).

Ook kan in noodgevallen onmiddellijk een bericht als pop-up venster op ieder scherm worden gezet.

Worstelen
"Newsfeed Server bereikt medewerkers zonder dat die zich door e-mail, intranet of rss feeds moeten worstelen. Belangrijke berichten worden nu wl gezien waar en wanneer het telt," zegt Frank Hoen, directeur van Netpresenter.

TNT Group gebruikt de Newsfeed Server inmiddels op het hoofdkantoor te Hoofddorp. Edmond ter Riet, Information Services Manager bij het bedrijf: "Het is grappig om te zien hoe onze Intranet nieuwskoppen en de grafiek van ons aandeel vanzelf op ieder pc en tv-scherm in ons kantoor verschijnt. De doorklikfunctie op de Netpresenter-screensaver brengt daarnaast meer bezoekers naar ons intranet."

Prijs netpresenter server- en clientsoftware: op aanvraag | Info: www.netpresenter.com