RTL Nieuws-tv op PSP: geen killer

De kinderen zeuren je de oren van het hoofd voor een PlayStation Portable (PSP). Terecht want het is een geweldig gaming device.

Tweehonderd euro, de adviesprijs van de 'kale' versie van de PSP, is een flinke zak met duiten, maar gezien de specificaties (een fraai kleurenscherm, WiFi) toch een goede prijs. Voor een Xbox-spelcomputer moet het dubbele worden betaald.
Bovendien biedt de PSP de mogelijkheid over het internet te surfen, als een WiFi-draadloos internetkitje in huis is genstalleerd. Zo kunnen de ouders, als de kids op bed liggen, bijvoorbeeld door http://www.tvgids.nl/ surfen. De PSP is dus ook voor de ouders leuk speelgoed.

Journaaluitzending
Daar komt sinds vorige week nog een extra aankoopargument bij: RTL Nieuws biedt drie maal per dag zijn meest recente journaaluitzending in een voor de PSP geschikt videoformaat. Deze kunnen naar de PSP worden gedownload, via een programmaatje (http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/psp.xml) dat van de RTL-website kan worden binnengehaald.
Op zich is het redelijk revolutionair dat RTL deze stap zet. Maar in de praktijk functioneert het helaas niet handig. In plaats van een 'videostream' die je direct via draadloos internet op je PSP kan bekijken, moet de uitzending als een groot bestand via een usb-kabelverbinding met de pc op de PSP worden overgezet. Het downloadprogrammaatje van RTL doet dit weliswaar automatisch, maar het is toch net teveel gehannes met een kabeltje voordat Loretta Schrijver je het nieuws van de dag toelicht.

Doelgroep
Opvallend genoeg denkt RTL juist de jongste doelgroep met deze verkapte vorm van Video-On-Demand aan zich te kunnen binden. Het is maar de vraag of de kids minstens 100 MB willen vrijhouden op hun dure insteek-geheugenkaartjes voor de PSP. Dat geheugen hadden ze immers gekocht om games op te installeren.

Info en download PSP/RTL-programma: http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/psp.xml