SalesManager 5.0

CRM (Customer Relationship Management) vergroot de slagvaardigheid van de commercile organisatie en laat de organisatieonderdelen soepeler werken. De belofte van een op de klant gericht systeem is groot; je las er uitgebreid over in WINMAG. Je kunt dit artikel nalezen op www.winmag.nl/crm.

Een gerenommeerd CRM-pakket van Nederlandse bodem is SalesManager.
De eerste versie verscheen al in 1990 op de markt. Met 500 klanten kent SalesManager in het middensegment van CRM een grote gebruikersgroep, overigens merendeels in Nederland (85 procent van de gebruikers). De applicatie is verkrijgbaar in 10 talen, waaronder Chinees en Russisch.

SalesManager is een volledig CRM-pakket en kent een erg rijke functionaliteit. Voor de service afdeling kan de module ServiceManager ingezet worden, die volledig met het CRM systeem geïntegreerd. Met de Enterprise-editie kan de klant de applicatie zelf inrichten en kan men geheel nieuwe objecten en schermen toevoegen.

De huidige applicatie is gebaseerd op client/server-technologie. Medio 2006 wordt de webbased-versie verwacht. De prijs voor tien gebruikers varieert van € 350,- tot € 1000,- per gebruiker. Voor een hosted (ASP) variant is de prijs per gebruiker per maand € 62,50 voor de Enterprise-variant. SalesManager wordt in Nederland geleverd door SalesManager Software B.V.