SAM365

SAM365 biedt onder andere inzicht in het aantal aanwezige licenties, maar ook of deze in gebruik zijn. Oneigenlijk softwaregebruik is doorgaans geen onwil, maar onmacht. Applicatiebeheer is nu eenmaal lastig, zeker als er sprake is van verscheidene deployments van dezelfde software op verschillende locaties. De SAM-specialisten van Comsoft maken direct gebruik van passende en effciënte methoden, met Snow software als onderliggende techniek, om licenties van diverse fabrikanten binnen een bedrijf te inventariseren, te analyseren en hierover te rapporteren.

Niet alleen bereidt Comsoft direct haar klanten voor op optimale software audits, maar hiernaast biedt zij langdurige toegevoegde waarde voor een solide SAMstrategie: van strategisch licentieadvies over software levering, Volume Licensing en Upgrade Plan Services tot de implementatie van Software Asset Management. Hoewel je de non-compliancy zo goed kan afdekken, blijft het risico bestaan van gelicenseerde, maar niet gebruikte software. De betekenis en de waarde van software is de afgelopen jaren steeds groter geworden en voor veel bedrijven van doorslaggevend belang. Software draagt direct bij aan het succes van bedrijven en is belangrijk om processen te verbeteren en te automatiseren.

Door recente veranderingen, zoals Het Nieuwe Werken, Bring Your Own Device, de Cloud en audits van softwarefabrikanten en de BSA, is het belang van goed softwarebeheer toegenomen. Het is belangrijk om software als een waardevolle investering te zien en Software Asset Management (SAM) biedt behalve juridische zekerheid (compliance) de mogelijkheid om deze investering goed te beheren en te besparen op uitgaven van software als onderdeel van de totale bedrijfskosten.

Prijs: v.a. $99,-
Info: www.download. itassetmanagement.net/sam-process-kit

MKB Best Choice 2014