Samenwerken op het Viadesk Platform

Toevallig nog op zoek naar een mooie kantoorlocatie? Wij weten er nog wel eentje: internet.Samenwerken is in veel gevallen veel praktischer op het web. Bijvoorbeeld met het Viadesk Platform, dat zich richt op projectgroepen.

Het Viadesk Platform bestaat uit Viadesk zelf, bedoeld voor projectmatig samenwerken, en drie optionele modules: Viadesk School, Consult en Experts. De namen spreken redelijk voor zich. Viadesk School is een elektronische leeromgeving. Met Viadesk Consult structureer je consultatieprocessen binnen of tussen zorginstellingen en Viadesk Experts is een interactief kenniswerk, bedoeld om verborgen kennis in een onderneming actief in te zetten.

Gratis
Dan Viadesk zelf. Bijzonder aangenaam is alvast dat het pakket gewoon gratis is voor een groepje tot vijf gebruikers. Dus alles wat je hier leest, kun je ook zelf uitproberen. Je zou dan als eerste in een overzicht scherm komen waar alle projectgroepen op staan waar je aan deelneemt. In ons geval is het er maar een.
Achter de groepsnamen gaat een Outlook-achtige omgeving schuil, met in- en outbox, een gedeelde agenda en adresboek en een chat-mogelijkheid.

border=1

Samenwerken
Er is natuurlijk nog meer. Via een uittrekmenu kun je eenvoudig mappen en bestanden uploaden én met anderen delen. Daar zijn dan ook weer verschillende versies van bij te houden. Reuzehandig om bijvoorbeeld vergaderstukken online te plaatsen of statusoverzichten bij te houden. Echt live aan hetzelfde bestand werken is niet mogelijk, maar meestal is dat ook niet handig.
Ook typische forumelementjes, zoals de mogelijkheid een discussielijn te openen of een peiling te houden zijn aanwezig. Lekker een eind wegbloggen kan ook. Het enige wat we missen is de mogelijkheid om online te vergaderen.


Overal en altijd
Met steeds langer wordende files en collega's en partners die vanuit het hele land komen, is het helemaal niet handig om aan een gebouw gebonden te zijn. Zeker als je veel in kleine projectgroepjes werkt is een virtueel kantoor een krachtige tijd- en kostenbespaarder. Een bijkomend voordeel dat dikwijls door gebruikers wordt genoemd is dat een virtueel kantoor als Viadesk je ook dwingt om gestructureerder te gaan werken. Kortom: probeer het een keer uit, het is zeker een aanrader.

Info: www.viadesk.com

Lees ook: Urbanet ProjectToolkit - voor virtueel kantoor en projectsites.