Samsung brengt Android 4.0-update uit voor Galaxy S II

Nederlandse bezitters van een Samsung Galaxy S II kunnen sinds donderdag hun toestel updaten naar Android 4.0. Het nieuwe besturingssysteem kun je via de Kies-software binnenhalen. Nederland moest vrij lang wachten op de update, in een aantal Europese landen is deze al bijna een maand beschikbaar.

De update tilt je toestel naar Android-versie 4.0.3. Je moet overigens wel over een XEN-model beschikken. Toestellen met aangepaste software-versies van KPN, T-Mobile en Vodafone moeten waarschijnlijk nog enkele weken langer wachten op de nieuwe software.

Samsung maakte het nieuws via het eigen twitter-kanaal bekend. Wel zouden door de eigen schil Touchwiz de veranderingen aan de interface vrij beperkt zijn. De Koreaanse fabrikant meldt aan website Tweakers.net dit met opzet gedaan te hebben. Gebruikers zouden anders te veel moeten wennen aan de nieuwe interface.

De Kies-software is te downloaden via de website van Samsung. Ook heeft de fabrikant een (Engelstalige) handleiding van Android 4.0 beschikbaar gesteld.

Samsung Galaxy S2

Samsung brengt Android 4.0-update uit voor Galaxy S II
Nederlandse bezitters van een Samsung Galaxy S II kunnen sinds donderdag hun toestel updaten naar Android 4.0.