Samsung combineert groot met klein in SSD T3

Op ssd-vlak maakt Samsung grote stappen. Tijdens CES dit jaar kondigt de Koreaanse fabrikant een update aan van haar draagbare ssd, de Samsung SSD T3.

Samsung SSD T3

Eerder dit jaar waren we al te spreken over de Samsung SSD T1. Een ssd op zakformaat met een maximum capaciteit van 1TB liet zien dan er nog rek op innovatie in opslag zit. Ook nu, nog geen jaar later na de introductie van de T1, doet Samsung een scherp erbovenop met de Samsung SSD T3.

SSD T3: een combinatie van groot en klein

Waar de SSD T1 tot aan 1TB ging, is die opslag met de T3 verdubbelt naar 2TB. Ook aan de behuizing is gesleuteld. Deze zou nu duurzamer en steviger zijn dan bij de T1 het geval was. Toch is de ssd maar zo groot als een visitekaartje met 7,4 bij 5cm en een dikte van iets meer dan 1cm. Verder is de ssd voorzien van een usb 3.1 type-C-aansluiting en biedt de T3 doorvoer tot aan 450 MB/s. Groot qua opslagruimte en doorvoersnelheid, klein qua formaat dus.

De Samsung SSD T3 komt in februari op de markt in geselecteerde regio's binnen Azië, Amerika en Europa. Uitrol van de T3 wereldwijd volgt later. Prijzen zijn helaas nog niet bekend, maar als de Samsung SSD T1 een indicatie geeft, zal deze behoorlijk hoog zijn. Dat was namelijk één van onze kritiekpunten op de originele T1. Minder betaal je voor minder opslag, en ook dat is mogelijk bij de T3, want beschikbare opslagruimte start vanaf 250GB.