Samsung en Sony Ericsson wedijveren om dunste toestel

Twee grote fabrikanten van mobieltjes, Samsung en Sony Ericsson, introduceren op de CeBIT hun allerdunste toestellen. De dunste is niet dikker dan een stapeltje betaalkaarten: slechts 5,9 mm dik. Ook presenteren de fabrikanten enkele typisch zakelijke telefoons.
Sony Ericsson

Sony Ericsson presenteerde zijn W660i Walkman Phone, die wordt geleverd met een 512 MB Memory Stick. Het toestel ondersteunt umts en bevat een html-browser die met rss-feeds kan omgaan. De Walkman-speler bevat de handige functie track-id: stuur een onbekend liedje naar een centrale database en je ontvangt vrijwel direct de naam van de artiest, het album en de track terug. De W660i is met 14,5 mm niet zo dun als de al eerder uitgebrachte W880i (9,5 mm), maar valt nog steeds in de catergorie 'lekker dun'. Sony Ericsson kondigde eveneens aan een opklikbaar speakersetje voor de W660i uit te brengen.

Samsung

Samsung liet op de CeBIT hun nieuwe Ultra Edition II lijn zien, een serie ultradunne toestellen, waarvan de U100 slechts 5,9 mm dik is. Het kroonjuweel is de U600, een slidephone van 10,9 mm dikte. De U300 is een clamshell in metaaluitvoering (9,6 mm) en voor zakelijke gebruikers is er de U700 (12,1 mm). Dit is het enige toestel in de Ultra II lijn met hsdpa. Voor de zakelijke veelmailer heeft Samsung de Ultra Messaging telefoon; een toestel met compleet qwerty-toetsenbord.

De Ultra Mobile TV, Ultra Video (die ondermeer DivX-filmpjes kan afspelen) en Ultra Music telefoons trokken veel publiek bij Samsung. De drie toestellen hebben een dual interface, dat wil zeggen: de ene kant is als telefoon uitgevoerd, de andere zijde is een muziek-, danwel media speler. Mobile TV maakt gebruik van de DVB-H standaard, die in Nederland maar niet wil opschieten. Het is dus nog even wachten of het model daadwerkelijk in de winkels komt.