Samsung Galaxy Alpha is (deels) van metaal en dat is hun 'nieuwe designrichting'

De wereld, ook wij, hebben ze verfoeid: de plastic behuizingen van Samsung-telefoons. Daar lijkt nu eindelijk voor een heel klein beetje een einde aan te komen. De Samsung Galaxy Alpha heeft namelijk een metalen rand. Hoopvoller: volgens de fabrikant is dat hun 'nieuwe designrichting'.

De Galaxy Alpha is lijkt wat specificaties betreft og het meest op een klein uitgevallen Galaxy S5. Het amoled-beeldscherm is iets kleiner dan die van de S5 en meet 4,7 inch in doorsnede. Deze heeft echter geen full-hd-resolutie, maar moet het doen met 1280 x 720 pixels, hd dus. De ppi-waarde komt daarmee uit op 312, minder dan de 432 van de S5. De behuizing is opvallend slank, met een dikte van 6,7mm.

De processor is een octacore Exynos-model, net iets minder krachtig dan die van de S5. Deze krijgt hulp van 2 GB intern geheugen. Net als dat laatstgenoemde toestel heeft de Galaxy Alpha een vingerafdrukscanner aan boord. Een micro-sd-kaartslot is niet aanwezig, wel is voorzien in wifi-n en nfc. Voor opslag staat 32 GB voor je paraat. De smartphone draait op Android 4.4.4, daaroverheen ligt uiteraard Samsung's Touchwiz-skin.

Metalen behuizing

Meest opvallende aspect is zoals gezegd de behuizing, die is voor een belangrijk deel van metaal. En daar blijft het niet bij. 'Met de Galaxy Alpha slaan we een nieuwe designrichting in', aldus het persbericht van Samsung. We zijn erg benieuwd wat dat voor gevolgen heeft voor de komende generaties smartphones van de Zuid-Koreanen.

De Samsung Galaxy Alpha komt in de kleuren zwart, wit, goud, zilver en blauw en kun je vanaf september bestellen. De verkoopprijs bedraagt 600 euro.

De specificaties op een rij:

Technische specificaties van de Samsung Galaxy Alpha