Samsung Galaxy Note 10.1

In de basis is de Note 10.1 eenzelfde soort tablet als de eerste versie: een Androidplank met een beeldschermdiagonaal van 10.1 inch die je ook met een stylus kunt bedienen en voor dat doeleinde speciale (notitie)software aan boord heeft.

Als er een ding is waar Samsung bij dit apparaat de spijker helemaal op zijn kop slaat, is het wel het prachtige beeldscherm. We durven te beweren dat dit het beste beeldscherm is dat we ooit in een tablet hebben gezien. De resolutie is 2560x1600 beeldpunten, maar waar het scherm zich echt van de concurrentie weet los te worstelen, is de combinatie van die hoge resolutie met de overige eigenschappen: prima inkijkhoeken, een nauwkeurige kleurweergave en een lichtopbrengst waar een goede kamerlamp zich niet voor zou hoeven schamen.

Het apparaat heeft op papier een zeer rappe quad-core Snapdragon 800-processor op 2,3 GHz, die wordt ondersteund door zeer riante hoeveelheid werkgeheugen van 3 GB. Toch komt dat er in de praktijk niet helemaal uit. Het apparaat is vaak niet vloeiend. Zelfs ogenschijnlijk simpele handelingen als het openen van apps gaat af en toe gewoon traag, transities ogen wat schokkerig en vooral bij multitasking voelt alles net niet vlotjes aan. Content kun je relatief gemakkelijk overhevelen van de ene naar de andere app, maar alleen bepaalde 'dynamische' Samsung-apps bieden hiervoor ondersteuning. Dit ligt waarschijnlijk aan Samsungs Touchwiz-interface en de vele Samsung-apps, die helaas weer in grote getale aanwezig zijn. De gehele Android-installatie kost je mede daardoor 7 GB en dat gaat direct van je 32 GB beschikbare opslagruimte af.

Prijs: €599,- (incl. btw)
Info: www.samsung.nl

MKB Best Choice 2014