Samsung Galaxy NotePRO

Samsung bouwt een tablet met een maatje meer: de Galaxy NotePRO, een Android-tablet met een schermformaat van 12,2 inch.

De NotePRO heeft dankzij z'n grotere omvang plaats voor een accu met een grotere capaciteit. De batterij heeft dan ook een capaciteit van 9500mAh, waar 10 inchtablets het vaak moeten doen met 6500 tot 7000mAh. We konden met gemak ongeveer tien uur achter elkaar werken op de tablet, zo'n 2,5 uur langer dan we gewend zijn.

Het beeldscherm is van het type 'Super PLS' en heeft een resolutie van 2560x1600 pixels. Aan de voorzijde vinden we een fysieke knop onder het beeldscherm, links zit een multitask-touchknop en rechts een terug-touchknop. Over het algemeen werkt de tablet redelij k vlot, maar af en toe z n er haperingen te bespeuren en moet je wachten tot apps zijn opgestart. Dat kan nauwelijks aan de hardware liggen en ligt vrijwel zeker aan Samsungs eigen software Magazine UX, de opvolger van Touchwiz.

De software laat het toe om meerdere vensters naast elkaar te draaien. Toch werkt dit niet ideaal, het verschuiven en 'resizen' van de vensters voelt ongemakkelijk en weinig intuïtief. Samsung heeft het apparaat onder de motorkap voorzien van de nodige pk's: Samsungs eigen Exynos 5420-processor in het model zonder 4G, in de versie met 4G zit de Snapdragon 800. Een ac-adapter zorgt voor een razendsnelle wifi -verbinding.

MKB Best Choice 2014