Samsung Galaxy S III gelanceerd in Nederland

Samsung heeft vandaag het nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S III, gelanceerd in Nederland. Decor voor de lancering waren wederom de Loosdrechtse plassen waar ook de twee voorgangers aan de pers werden gepresenteerd.

De Galaxy S III beschikt over een 4,8-inch super amoled-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 beeldpunten. Het display is ruim twintig procent groter dan dat van de voorganger, de Galaxy S II. Ondanks deze flinke toename is de groei van de behuizing beperkt gehouden met zestien procent. Volgens Samsung komt dit met name door een dunnere schermrand.

Tijdens de presentatie werd er veel aandacht besteed aan de eigen software-functies die Samsung aan Android 4.0 heeft toegevoegd. Zo kun je met S Beam, via de nfc-chip en wifi direct bestanden naar andere Galaxy S III-toestellen sturen. Samsung gaf aan dat deze functie alleen voor eigen toestellen bedoeld is.

Uniek voor de S III is ook S Voice. Een spraakherkenningsfunctie waarmee je je toestel Sir-achtige commando’ s kunt geven. Nederlanders zullen hun toestel echter in het Engels moeten aanspreken, er zijn namelijk nog geen plannen om ook de Nederlandse taal toe te voegen.

Rondvaart 

Tijdens de wereldwijde lancering in London, twee weken geleden, sprak Samsung van drie opslagvarianten, van 16, 32 en 64 GB. In Nederland zal echter alleen de eerste versie verkrijgbaar zijn. Het is nog onduidelijk of ook de andere modellen naar ons land komen.

De Samsung Galaxy S III is officieel vanaf 29 mei verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 699 euro incl. btw. Het toestel komt in twee kleuren, Pebble Blue en Marble White. De blauwe uitvoering heeft echter wat vertraging opgelopen, deze moet vanaf half juni verkrijgbaar zijn.

Een eerste indruk van het toestel lees je morgen op deze website.

Samsung Galaxy S III