'Samsung Galaxy S2 krijgt 4,5-inch scherm'

Er wordt steeds meer duidelijk over de Galaxy S2, Samsung's opvolger van de succesvolle Galaxy S. Zo krijgt het scherm volgens techsite Tweakers een - schrik niet - 4,5 inch Super Amoled Plus-beeldscherm.

Super Amoled Plus is de opvolger van Super Amoled en bevat meer subpixels per pixel, zo weet Tweakers.net te melden. Dit moet een scherper en duidelijker beeld opleveren.

De Galaxy S2 zou met het schermformaat een nieuw record zetten wat betreft smartphone-beeldschermformaat. Het record staat nu nog op naam van de Desire HD, met een schermdiagonaal van 4,3-inch. De Dell Streak heeft weliswaar een 5-inch beeldscherm, maar de fabrikant heeft dit toestel als MID (Mobile Internet Device) in de markt gezet, en niet als smartphone.

De Galaxy S2 krijgt naast een groot scherm ook een nfc-chip. Hiermee moet onder meer mobiel betalen mogelijk worden. Ook heeft het toestel een dualcore-processor aan boord. Het toestel draait op Android 2.3.

Zondagavond 13 februari zal Samsung een persconferentie houden en het toestel officieel aankondigen. Ook maakt het bedrijf dan de opvolger van de Galaxy Tab bekend.