Samsung Galaxy S5, Gear 2 en Gear Fit vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar

Wie met smart heeft gewacht op het nieuwe vlaggenschip-smartphone van Samsung, kan vanaf vandaag zijn slag slaan. Ook de Galaxy Gear 2 en de Gear Fit-armband zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

De Samsung Galaxy S5 heeft een iets strakker design, al is de behuizing nog altijd van plastic. Wek is het toestel stof- en waterdicht. De smartphone beschikt over een vingerafdrukscanner en een Snapdragon 801-processor. Het beeldscherm meet 5,1 inch en is nog altijd full-hd, wel is de beeldkwaliteit flink verbeterd. De Touchwiz-interface oogt wat 'platter' dan voorheen en draait bovenop Android 4.4.

Galaxy Gear 2 en Gear Fit

De Gear 2 is de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde Gear-smartwatch. De horloge draait op Tizen en heeft verwisselbare armbandjes. Ook is de smartwatch sneller dan voorheen en is de interface opgepoetst. De Gear Fir is een stof- en waterbestendig fitness tracking device met een opvallend groot kleurenbeeldscherm. Het monitort fysieke gegevens als het aantal gezette stappen en je hartslag. Ook kan het je sms'jes, e-mail en tweets weergeven.

De Samsung Galaxy S5 gaat als los toestel voor zo'n 650 tot 700 euro over de toonbank. De Gear 2 haal je voor 300 euro, de Neo-variant is 100 euro goedkoper. De Gear Fit 2 kost 200 euro. Prijzen zijn inclusief btw.

Samsung Galaxy Gear 2
Samsung Galaxy Gear 2

Samsung Galaxy Fit

Samsung Galaxy Fit