'Samsung Galaxy S5 krijgt vingerafdrukscanner en nieuwe interface'

De Samsung Galaxy S5, het komende nieuwe toptoesten van de Zuid-Koreanen, krijgt waarschijnlijk een vingerafdrukscanner. Dat meldt het Zuid-Koreaanse dagblad Korea Herald. Ook zijn screenshots van een mogelijke TouchWiz-opvolger uitgelekt.

Eerder ging het gerucht dat de smartphone een irisscanner zou krijgen, maar dat lijkt nu van de baan. Het toestel zou met zo'n scanner te groot uitvallen.

De vingerafdrukscanner zou een plaatsje in het scherm krijgen. Daarmee wijkt het af van de directe concurrentie. De enige andere smartphone met een vingerafdrukscanner, de iPhone 5S, heeft namelijk de vingerafdrukscanner in de fysieke home-knop gebouwd.

Nieuwe software

Het gaat hard met de geruchten rondom de Galaxy S5. Naast informatie over de biometrische beveiliging lekten ook afbeeldingen uit van wat mogelijk de vervanger voor TouchWiz moet worden. De afbeelding laat schermbrede informatie zien over onder andere een vertraagde vlucht, informatie over contactpersonen, informatie over bestelde producten en een afgeleverd pakketje. In die zin doet het wat denken aan Google Now, de persoonlijke assistent die Google sinds Android 4.2 in zijn besturingssysteem heeft ingebouwd. Waarschijnlijk gaat het om een oudere mockup, want Samsung is al sinds de Note 3 overgestapt over witte in plaats van groene icoontjes voor bijvoorbeeld de batterijstatus.

De Samsung Galaxy S5 wordt waarschijnlijk in het voorjaar gepresenteerd.

Samsung Galaxy S5: nieuwe interface