Samsung Galaxy S5 Mini aangekondigd

Samsung heeft de Galaxy S5 Mini gepresenteerd, een kleinere variant van het huidige vlaggenschip, de S5. De smartphone heeft lagere specificaties dan zijn grote broer, maar daarmee ook een lagere prijs. De S5 Mini komt nog deze zomer op de markt.

Opvallend is dat de nieuwe smartphone iets groter is dan de S4 Mini. Wel is hierdoor het scherm ook groter, een 4,5-inch amoled-paneel in plaats van het 4,3-inch scherm waar de S4 Mini het mee moest doen. De resolutie telt 1280 bij 720 pixels. Wat de processor betreft moet de S5 Mini het doen met een Snapdragon 400 quadcore-processor met een snelheid van 1,4GHz. De Mini heeft 1,5GB aan werkgeheugen aan boord, dezelfde hoeveelheid als de S4 Mini dus. Verder lijkt de smartphone enorm veel op de S5. Het ontwerp is hetzelfde, met op de achterkant eenzelfde relief. De S5 Mini is stof- en waterdicht en kan volgens Samsung op een meter diepte een half uur lang overleven. Onder de Home-knop vind je een vingerafdrukscanner, ook de hartslagmeter is aanwezig.

Samsung Galaxy S5
Wat uiterlijk betreft is de Galaxy S5 Mini letterlijk een kleinere kopie van zijn grote broer.

De smartphone is voorzien van Android 4.4 KitKat, waarbij je uiteraard ook de TouchWiz-schil van Samsung krijgt. Hier zitten uiteraard ook de functies als Ultra Power Saving Modus, privé-modus en S Health bij ingebakken. Je moet er maar net van houden, hoewel we ons kunnen voorstellen dat gebruikers baat hebben bij de gebruiksvriendelijke interface van Samsung.

Deze zomer moet de Galaxy S5 Mini in de winkel te komen liggen met een adviesprijs van 479 euro.

Samsung Galaxy S5 Mini aangekondigd
De kleinere broer van de Galaxy S5 is aangekondigd en komt nog deze zomer op de markt.