Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen achterzijde van Gorilla Glass

Het Mobile World Congress in Barcelona is in volle gang, dus de aankondigingen vliegen ons om de oren. Samsung teaste al een paar weken een nieuwe Galaxy en trok gisteravond het doek van de Galaxy S6 en S6 Edge.

Glas aan beide kanten

De nieuwe Galaxy-vlaggenschepen hebben allereerst een opvallend uiterlijk. Vooral de Galaxy S6 Edge heeft met zijn aan beide kanten gekromde scherm een mooi uniek selling point erbij. Onder de motorkap zijn beide smartphones nagenoeg identiek en op het gekromde scherm na, gaat het hier om twee smartphones met Gorilla Glass 4 aan zowel de voor- als achterzijde, met een aluminium rand. Beide smartphones hebben uitstekende specificaties met een 5.1 inch Quad HD amoled-scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels voor een waanzinnige 557 pixels per inch. Ze draaien allebei op 3GB ram en een van Samsungs eigen Exynos 7 octacore processors, bevatten 32GB geheugen ondersteunen LTE cat. 6 en moeten beide op 10 april verschijnen.

Geen batterijen wisselen of microsd

Opvallend is de keuze van Samsung om niet langer extra geheugenuitbreiding in de vorm van een microsd-kaartje toe te staan. Ook het verwisselen van batterijen is niet langer mogelijk. De keuze om de Galaxy S6 uit te rusten met een 2550 mAH-batterij is dan ook bijzonder, de Galaxy S5 had een capaciteit van 2800 mAh. De Galaxy S6 Edge heeft met 2600 mAh iets meer vermogen, maar ng altijd minder dan de voorgangers. Volgens Samsung moeten de nieuwe S6-modellen echter dezelfde batterijduur kennen. Aan de achterzijde hebben beide modellen een 16 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en de selfiecamera aan de voorzijde is met 5 megapixels onveranderd.

Samsung Pay

De Galaxy S6 Edge kan net als de Note Edge notificaties tonen op een van de twee gebogen schermranden. Deze kunnen ook worden gebruikt om functies van de smartphone te bedienen terwijl het scherm vergrendeld is. De Galaxy S6 en S6 Edge kunnen draadloos worden opgeladen en ondersteunen dan ook de twee belangrijkste standaarden van het moment; WPC en PMA. Door een nieuwe snellaadtechnologie moet de accu binnen dertig minuten voor de helft weer zijn opgeladen. Samsung zet verder volop in op haar eigen betaalplatform Samsung Pay, dat NFC, barcodes en MST ondersteunt. De betaaldienst moet uiteindelijk in negentig procent van de winkels te gebruiken zijn. Met de komst van Android 5.0 Lollipop is ook de Touchwiz skin voorzien van een update. Er worden standaard minder apps meegeleverd en de skin moet sneller werken dan zijn voorgangers en minder op de voorgrond aanwezig zijn.

Prijs

Beide smartphones ondersteunen ook Samsung’s Gear VR-project en er zal een nieuwe, kleinere houder verschijnen. De Samsung Galaxy S6 32GB kost bij lancering op 10 april 699 euro en de Galaxy S6 Edge 849 euro. Beide modellen zijn ook verkrijgbaar met meer geheugen. Voor 64 GB betaal je een meerprijs van 100 euro en voor 200 euro krijg je 128GB opslag.

De Samsung Galaxy S6