Samsung Galaxy S6: geschikt voor zakelijk gebruik

Dat de Galaxy S6 en S6 Edge goede all-round smartphones zijn mag bekend zijn. Zakelijk gebruik van de nieuwste topmodellen van Samsung blijft echter wat onbelicht.

Samsung onderstreept zelf de mogelijkheden van de twee Galaxy S6-toestellen. 'Met de twee nieuwe premium Galaxy-smartphones bieden wij het beste wat qua rekenkracht en werkgeheugen in de markt beschikbaar is', zegt Erik Swart, Director B2B van Samsung Nederland.

Accuduur

Constant bereikbaar zijn is een vereiste van een goede zakelijke smartphone. Dat zit in gebruik wel goed bij de Galaxy S6-modellen, maar de accuduur kan een pijnpunt zijn en er alsnog voor zorgen dat je onbereikbaar bent, hoe goed je toestel ook is. Samsung benadrukt de efficiëntie van de accu's in de Galaxy-modellen door te wijzen op de Cell Sensing-technologie, die voor slimme load balancing onder toepassingen zorgt om onnodig accuverbruik te voorkomen. 

Bovendien kun je de toestellen draadloos opladen, terwijl deze bedraad tot 50 procent sneller opladen dan de Galaxy S5-voorganger.

Samsung Knox

De grootste troef van Samsung zou nog weleens Knox kunnen zijn. Knox is de veilige werkomgeving van Samsung. Het is vergelijkbaar met BES, het zakelijke platform van BlackBerry. Wat Knox doet is het os scheiden in een zakelijk deel en een privédeel, in plaats van een containeroplossing waarbij het zakelijke deel binnen het prive-deel gedraaid wordt of vice versa. Dit werkt tot op os-niveau, waarbij er dus eigenlijk twee verschillende Android-systemen draaien op je smartphone. Het grote voordeel laat zich al raden: bedrijfsdata is continu veilig. Ook aan de managementkant is gedacht. Via een backend is het mogelijk updates te pushen of toegang tot delen van de bedrijfsdata te beperken bijvoorbeeld.

Met Knox zit Samsung duidelijk in BlackBerry-vaarwater, maar aangezien een dergelijk systeem nog niet op grote schaal beschikbaar was, is Samsung eigenlijk de aangewezen persoon om dit op Android uit te rollen.