Samsung Galaxy SL vervangt Galaxy S

Samsung heeft vandaag een nieuwe Android-smartphone gepresenteerd: de Galaxy SL. In feite is er weinig nieuws onder de zon. Het toestel is een Galaxy S met een andere schermtechniek en een andere processor.

De Samsung Galaxy SL i9003 beschikt over een zogeten 'Super Clear LCD'-scherm, in plaats van de Super Amoled-techniek waar de Galaxy S het mee doet. Deze lcd-schermtechniek is hetzelfde als die van de Samsung Wave II, maar is zeker niet per definitie 'beter' dan Super Amoled.

Ook de processor is verwisseld. De SL maakt gebruik van een model van Texas Instruments, in plaats van de Samsung Hummingbird. Het is niet duidelijk waarom de fabrikant hiervoor heeft gekozen.

De capaciteit van de batterij is wat uitgebreid. Hierdoor is het toestel met 131 gram ook iets zwaarder dan de 119 gram van de Galaxy S.

Gelijkwaardig

Het toestel is verder op de meeste fronten gelijkwaardig aan de Galaxy S. De Samsung Galaxy SL komt in de winkels te liggen in plaats van de Galaxy S. Waarschijnlijk liggen productietechnische overwegingen aan het hele idee van de Galaxy SL ten grondslag.

Over anderhalve week komt Samsung met spannender nieuws. Het presenteert dan de 'echte' opvolger van de Galaxy S, die over een dualcore-processor beschikt. Ook wordt dan de nieuwe Galaxy Tab onthuld.