Samsung komt met concurrent voor MacBook Air

Samsung wil Apple niet alleen op tablet-gebied naar de kroon steken, maar biedt nu ook concurrentie voor de vernieuwde 13,3 inch MacBook Air. Deze heeft namelijk vergelijkbare afmetingen en specificaties als de Notebook 9 serie van Samsung.

Zo heeft de Notebook 9 serie een scherm van 13 inch, meet het apparaat 1,7 cm op zijn dikste punt en heeft het een gewicht van rond de 1,3 kg. Deze specificaties komen alle drie overeen met die van de MacBook Air.

Net als zijn Apple-concurrent heeft ook de Notebook 9 serie een ssd, die volgens Samsung 60 procent sneller opstart dan een 'traditionele' hdd. De notebook zou bijvoorbeeld slechts drie seconden nodig hebben om uit de slaapstand te ontwaken. Gebruikers kunnen kiezen uit een sdd van 128 of 256 GB.

Duralumin

De Notebook 9 serie is verpakt in duralumin, een lichtgewicht materiaal uit de luchtvaartindustrie dat twee keer zo sterk is als aluminium. Het apparaat beschikt verder over een tweede generatie Intel Core i5 of i7-processor, maximaal 8 GB aan geheugen, Windows 7 en een geïntegreerde webcam.

De Samsung Notebook 9 serie is vanaf maart in Nederland beschikbaar voor een nog onbekende prijs.