Samsung kondigt de Galaxy Express aan

Samsung heeft haar wekelijkse smartphone-aankondiging gedaan. Dit keer betreft het de Samsung Galaxy Express, een mid-range toestel, maar wel met 4G-ondersteuning.

Samsung brengt aan de lopende band nieuwe smartphones uit. We zijn inmiddels de tel kwijtgeraakt maar het Koreaanse bedrijf vaart er blijkbaar wel bij aangezien ze niet lijken te stoppen in de aankondiging van nieuwe toestellen. De Samsung Galaxy Express is de nieuwste telg in de enorme Samsung-familie.

Het toestel is volgens Samsung bedoeld voor de 'young social explorer', wat concreet heeft geresulteerd in een midrange toestel. Het draait op een 1,2 GHz dual-core processor en heeft 1GB aan ram, plus 8GB aan opslagruimte, uitbreidbaar tot 32GB via een sd-kaart.

Het apparaat heeft een 4,5-inch Super Amoled wvga-scherm en heeft daarmee een resolutie van 800x480. Het besturingssysteem is Android 4.1.

Allemaal niet heel indrukwekkend, maar wat je wellicht wel naar dit toestel kan lokken is de 4G-ondersteuning. Deze netwerken worden in de loop van 2013 in Nederland uitgerold en verbeteren de snelheid van mobiel internet aanzienlijk ten opzichte van 3G. Tel daarbij de instap-specificaties op die waarschijnlijk voor een gunstige prijs zorgen en Samsung zou wel eens flink de eigen positie, die al behoorlijk sterk is, kunnen verstevigen.

Moet het toestel natuurlijk wel nog naar Nederland komen. Of dat gebeurt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Samsung kondigt de Galaxy Express aan
Een mid-range smartphone met 4G-ondersteuning: de nieuwste telg in de enorme Galaxy-familie