Samsung kondigt Galaxy Tab 8.9 aan

Samsung heeft op de CITA-beurs in Florida officieel de Galaxy Tab 8.9 aangekondigd. Deze 'middenmoter' is met zijn scherm van 8.9-inch iets groter dan de reeds uitgebrachte Galaxy Tab van 7-inch.

De tablet is daarentegen weer een stukje kleiner dan de aankomende Galaxy Tab 10.1, die een scherm heeft van, jawel, 10,1-inch. Samsung heeft dus binnenkort drie tablets op de markt van verschillende grootte, die het op moeten nemen tegen de iPad 2 van Apple.

De Galaxy Tab 8.9 draait op Honeycomb, de speciale tablet-versie van Android. Samsung heeft hier zijn eigen TouchWiz-interface overheen geplakt. Met het zogenoemde Live Panel-menu kunnen gebruikers zelf het startscherm aanpassen.

 De tablet heeft verder een 1GHz dual core-processor aan boord en is met zijn 8,6 mm en 470 gram net iets dunner en lichter dan de iPad 2. De vrij hoge resolutie van 1280x800 beeldpunten is hoger dan de tablet van Apple. Verbinding wordt gelegd via 3g, wifi en Bluetooth. Op de voor- en achterkant heeft Samsung een camera geplakt.

Met deze specificaties lijkt de Galaxy Tab 8.9 sprekend op zijn grotere broer van 10,1-inch, afgezien van het beeldscherm en het gewicht. Het is nog niet bekend wanneer Samsung de Galaxy Tab 8.9 in Nederland uitbrengt en tegen welke prijs.

Wel is bekend dat Samsung de wifi-only 16 GB-versie in de Verenigde Staten voor 469 dollar over de toonbank laat gaan. De 32 GB-versie zal 569 dollar kosten. Hiermee is de tablet goedkoper dan de iPad 2 en lijkt Samsung een prijzenoorlog met Apple te willen ontketenen.