Samsung met breedbeeld designlaptop

Steeds meer computerapparatuur komt met een opvallend design. Na de eerdere introductie van een lijn zwarte monitoren met oplichtende rode rand (Crystal Black), is er nu ook een breedbeeld notebook van Samsung met dit opvallende ontwerp.

Samsung introduceert met de R710-notebook wederom een design statement. Het is de tweede laptop van het Koreaanse merk in Nederland. Eerder lanceerde het al een kleine subnotebook met eenzelfde Crystal Black-vormgeving.

De R710 is een 17 inch breedbeeldnotebook. Met iets meer dan 3 kg behoort de Samsung R710 tot de lichtste 17 inch-notebooks in zijn klasse. De R710 heeft een krasbestendige hoogglans cover en een Protect-o-Edge-case die weerstand biedt tegen stof, vuil en krassen.

Krachtbron is de nieuwe Intel Centrino 2-processortechnologie, aangevuld met DDR3-syteemgeheugen, draaiend onder een Windows Vista-besturingssysteem. Het beeldscherm wordt aangestuurd door nVIDIAs krachtige GeForce 9300/9600 grafische chipset.

Opvallende specs zijn verder een gentegreerde videocamera om mee te webcammen of te videobellen. Daarnaast is er ook een HDMI-verbinding, 7-in1-kaartlezer, toegangspoort voor een PCI Express-kaart. De laptop heeft vier USB-poorten. Door de notebook met HDMI aan te sluiten op een high-definition-televisie, levert de Samsung R710 Blu-ray Disc-kwaliteit met haarscherp beeld vol details en kristalhelder geluid.

Prijs
De Samsung R710 is vanaf 25 augustus 2008 verkrijgbaar in zwart en zilver voor een verkoopadviesprijs vanaf 899,- inclusief BTW ( 755, excl. btw).