Samsung onthult opvolger van Galaxy S

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de opvolger van de succesvolle Galaxy S onthuld. De Galaxy S II draait op Android 2.3 (Gingerbread) en heeft een super amoled plus-scherm van 4,3 inch.

Bovendien is het toestel met zijn 'dikte' van 8,5 mm volgens Samsung de dunste smartphone ter wereld. De Galaxy S II heeft een dual core-processor van 1 GHz aan boord, een 8-megapixelcamera en kan video's opnemen in 1080p hd-resolutie.

Bovenop Gingerbread heeft Samsung zoals gebruikelijk de TouchWiz-interface geplaatst, maar is deze uitgebreid met enkele nieuwe functionaliteiten. Zo heeft het toestel verschillende 'hubs', die toegang geven tot je sociale netwerken, boeken en tijdschriften, muziek en games.

Daarnaast heeft Samsung de Galaxy S II aantrekkelijk gemaakt voor de zakelijke gebruiker. Zo kun je met de smartphone beter op afstand vergaderen, is de implementatie van Microsoft Exchange ActiveSync verbeterd en kun je het toestel op afstand beheren om je gegevens te beschermen.

De Samsung Galaxy S II is vanaf het tweede kwartaal in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 590,- exclusief btw.