Samsung S Duos gepresenteerd, smartphone met duo-sim

Samsung presenteert de Galaxy S Duos, een op de Galaxy S III lijkende smartphone die ruimte biedt aan twee sim-kaarten. Hierdoor kun je meerdere telefoonnummers tegelijkertijd op één toestel gebruiken.

Door de optie 'Dual Sim always on' te gebruiken kun je met het toestel via twee telefoonnummers bellen en sms'en. Dit is bijvoorbeeld voor mensen die hun mobieltje zowel zakelijk als privé bellen handig, omdat je zo niet met twee toestellen hoeft te lopen.

Specifiaties

Het uiterlijk van de Galaxy S Duos is nagenoeg gelijk aan die van de S III; een relatief groot beeldscherm, zilverkleurig frame en afgewerkte rondingen. Maar qua specificaties moet dit toestel het toch echt afleggen tegen de Samsung Galaxy S III. Het geheugen (4 GB) en de kwaliteit van de camera (5 Megapixels) is beduidend minder. Het geheugen is uitbreidbaar met een micro SD-kaart van maximaal 32 GB.

De nieuwe aanwinst van Samsung beschikt over een iets zwakkere processor (1 GHz single-core) en een kleiner scherm (800 x 480 pixels). Net als de S III is het toestel voorzien van een Android 4.0. besturingssysteem.

De Samsung S Duos komt in september in Europa op de markt en zal naar verwachting tussen de 150 en 300 euro kosten.