Samsung SD850

Samsung heeft met de SD850 een niet al te kleine jongen op de markt gezet. Je kunt kiezen uit een uitvoering met een beelddiagonaal van 27 of 32 inch. De resolutie blijft daar gelukkig niet bij achter: het paneel heeft een WQHDresolutie van 2560 bij 1440 pixels.

WQHD is momenteel voor zakelijk gebruik een heel interessante resolutie met een goede prijs-prestatieverhouding. De kleurweergave bestrijkt honderd procent van het sRGB-spectrum, wat de monitor ook geschikt maakt voor grafische doeleinden.

De hoge resolutie in combinatie met de 16:9-breedbeeldfactor maakt de monitor ideaal voor multitasking. Op het grote beeldoppervlak kun je moeiteloos vensters naast elkaar plaatsen, zonder dat dit ten koste gaat van de content. Met de beeldkwaliteit zit het sowieso wel goed. De 27 inch-variant beschikt over een ips-paneel en de 32 inch-variant over een va-paneel. Beide panelen bieden een veel betere kwaliteit dan de goedkope, maar matige tn-panelen die je in veel kantoormonitoren aantreft. Zowel de inkijkhoeken als de kleurweergave zijn dik in orde en ook de lichtopbrengst is goed.

Prettig is bovendien dat de schermranden (bezels) opvallend dun zijn. Samsung heeft de SD850 de nodige ergonomische voorzieningen meegegeven. Zo kun je het paneel via de draaibare voet roteren. Belangrijk is ook de verstelbaarheid in de hoogte, vooral voor het voorkomen van nekklachten is dat een must. Tenslotte kun je het beeldscherm pivoteren, handig voor het werken met documenten of lappen code.

Een functie die ergonomie combineert met energiezuinigheid is de Eco Light Sensor. Deze meet het omgevingslicht en past daar volautomatisch de helderheid op aan. Zo zal het in deze modus je beeldscherm automatisch wat dimmen als de ruimte verduistert, en het scherm verder oplichten als de leesbaarheid door invallend zonlicht dreigt te verslechten. Zo blijft het beeldscherm altijd prettig leesbaar en bespaar je bovendien op energie.

Prijs: €599,-
Info: www.samsung.com 

MKB Best Choice 2014