Samsung start productie 8 GB Flashchips

Samsung heeft aangekondigd dat het is gestart met de productie van 8Gb-flashgeheugenchips, die in packages van 4GB zullen worden geleverd.

Nog dit kwartaal moeten de nieuwe flashchips verscheept worden, waarmee mp3-spelers met het nieuwe geheugen tegen het einde van het jaar hun intrede op de markt zouden kunnen doen.

60nm
Samsung maakt gebruik van een onlangs gentroduceerd 60nm-bakproces en zegt dat de kleinere circuits het mogelijk maken om zonder ruimtetoename twee 4GB-packages op elkaar te stapelen. Dat leidt volgens het bedrijf tot een 8GB-oplossing waarmee er '2000 mp3-bestanden of 225 minuten video van dvd-kwaliteit' op zijn te slaan.

New Memory Growth Model
De volgens het nieuwe procd gebakken geheugenchips voldoen voor de vijfde achtereenvolgende keer aan het zogeheten 'New Memory Growth Model', waarin de geheugendichtheid iedere twaalf maanden verdubbelt, zo stelt de Koreaanse chipbakker. De aankondiging verhoogt de kans dat Apple binnen afzienbare tijd een iPod nano op de markt brengt met een opslagcapaciteit van 8GB.