Samsung toont Galaxy Tab 10.1

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona niet alleen de opvolger van de Galaxy S onthuld, maar ook de nieuwe tablet Galaxy Tab 10.1. Met zijn scherm van 10,1-inch is het toestel een stuk groter dan zijn voorganger.

De oorspronkelijke Galaxy Tab heeft een scherm van 7-inch en werd door vele gebruikers te klein bevonden. Samsung lijkt naar de kritiek te hebben geluisterd en met zijn scherm van 10,1-inch is de nieuwe Galaxy Tab iets groter dan de iPad (9,7-inch).

Bovendien beschikt de nieuwe Galaxy Tab in tegenstelling tot zijn voorganger wel over een besturingssysteem dat tablet-vriendelijk is, namelijk Android 3.0 (Honeycomb) dat speciaal voor tablets is gemaakt. Samsung heeft dit besturingssysteem zonder extra interface op de Galaxy Tab 10.1 geplaatst.

Dual core

De nieuwe tablet van Samsung heeft net als de nieuwe Galaxy S II een dual core-processor van 1 GHz aan boord. Aan de voorkant van het toestel is een 8-megapixelcamera geplaatst en aan de voorzijde een 2-megapixelcamera, waarmee je onder meer kunt videobellen en opnames kunt maken in hd-kwaliteit.

Met zijn gewicht van 599 gram en dikte van 10,9 mm is de nieuwe tablet van Samsung lichter en dunner dan de iPad. Verbinding wordt gelegd via HSPA+, wifi en Bluetooth 2.1. De Galaxy Tab 10.1 is vanaf het tweede kwartaal in Nederland verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend.