Samsung toont nieuwe smartwatch Gear S aan de wereld

Samsung heeft het witte doek getrokken van hun nieuwste smartwatch, de Gear S. De Zuid-Koreanen hebben de wearable voorzien van 3G-connectiviteit en enkele andere opvallende features die de het doen onderscheiden van de concurrentie.

Connectiviteit zonder smartphone

Misschien wel de meest opvallende feature is de ingebouwde 3G-ontvanger. Daardoor kan het ook zonder verbinding met een smartphone (voip-)gesprekken, e-mails en berichten ontvangen. Naast 3G heeft de Gear S ook Bluetooth en wifi aan boord.

Gekromd beeldscherm

Een ander opvallend aspect is het beeldschermpje. Dit is licht gekromd, in tegenstelling tot de 'platte' schermen van andere smartwatches momenteel verkrijgbaar. Het scherm heeft een diameter van 2 inch en een resolutie van 360 x 480 beeldpunten. Verder beschikt het over relatief krachtige hardware: 4GB interne opslagruimte, 512MB werkgeheugen en een dualcore 1GHz-processor. De Samsung Gear S voldoet aan de IP67-norm voor stof- en waterdichtheid.

Tizen

De Gear S draait op Tizen, Samsung's eigen besturingssysteem. Daarbovenop draait onder andere de navigatieapp HERE, uit – opvallend genoeg – de stallen van Nokia. Gebrek aan apps is er volgens Samsung sowieso niet, eerder maakte ze bekend dat er inmiddels meer dan 1000 apps voor hun smartwatches beschikbaar zijn.

In oktober moet de Gear S het levenslicht zien, een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Samsung Gear S