Samsung wederom populairste mobiele telefoonmerk in Nederland

Het merendeel van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon van Samsung. Net als een half jaar geleden is het merk de populairste telefoonbouwer in ons land. Dit blijkt uit een online onderzoek dat Telecompaper begin dit jaar hield onder 17.000 Nederlanders.

Samsung had in het eerste kwartaal van 2012 een marktaandeel van 35 procent. Een half jaar geleden was dit nog dertig procent en daarmee genoeg om de koppositie van Nokia over te nemen. Het aandeel van de Finnen daalde opnieuw, van 28 naar 25 procent. Apple had in het eerste kwartaal een aandeel van tien procent.

Uit een rapport wat Telecompaper deze week publiceerde bleek verder dat het aantal smartphones sterk toeneemt. In Nederland bezit 56 procent een smartphone, dit was een half jaar geleden nog de helft.

Ook het gebruik van mobiel internet zit nog steeds in de lift. Meer dan de helft van de ondervraagden met een abonnement gaf aan een databundel hierbij te hebben. Dit percentage lag bij de bezitters van een telefoon van Apple of een HTC zelfs op tachtig procent.